În articolul nostru de astăzi – „Super Mamă Antreprenor” – vă prezentăm pe Claudia Caracioni, partenerul nostru din Arad, România. Mama unui băiat – Victor, 12 ani.
1. Povestește-ne puțin despre tine. În ce etapă din viața ta ai fost când ai decis să îți începi propria afacere?
Numele meu este Claudia Caracioni, la bază sunt profesor pentru învățământul primar. Deși am lucrat în alte domenii, această profesie mi-a oferit mereu șansa să descopăr la mine noi calități, m-a provocat în permanență să caut, să cercetez, să schimb ce este perimat, să adopt viziuni noi. Este o profesie ce-ți ține trează mintea și spiritul, în permanență.
Momentul în care am început să caut o nouă formă de educație pentru copii a coincis cu perioada de pandemie, când toată lumea credea că viața noastră nu va mai avea același sens, însă cred că totul este compensat.
2. De la cine ai primit cel mai mare sprijin în luarea deciziei de a fi mamă-antreprenor? Care a fost cea mai puternică motivație?
Sunt o persoană independentă și am această obișnuință, de a alege singură prin prisma propriului filtru, astfel că nu pot spune că am avut nevoie de vreun ajutor anume. Echipa Smarty a fost absolut susținătoare în tot ceea am interprins, iar profesionalismul cu care lucrează acești oameni este un real sprijin. Mi-am dorit mereu să am propriul centru educational, unde copiii să beneficieze de o educație care să dezvolte competențe, în adevăratul sens al cuvântului, educația primită să fie un plus valoare pentru viața lor și, iată că am construit un centru educational SmartyKids în Arad.
3. Cât timp (de la semnarea contractului) a durat până când afacerea a început să funcționeze și să genereze venituri?
Aș putea spune că investiția a fost amortizată dupa 7 luni de la deschidere. Au existat costuri referitoare la achiziționarea francizei, amenajarea spațiului, dotarea, însă este un cost suportabil pentru o afacere fezabilă. În prima lună de funcționare aveam deja 37 de copii înscriși, ulterior am devenit 42, iar în prezent în centrul nostru sunt înscriși 55 de copii.
4. Care credeți că este succesul unei mame – antreprenor?
N-aș putea spune că există o anume „rețetă”, dar aș putea afirma că tot ceea faci cu pasiune și dedicare este susținut de pricepere si condus spre reușită. Cred cu tărie că încrederea în viziunile tale îți dă curajul de a realiza uneori mai mult decât îți propui. Nu există un success anume, este succesul fiecăruia în raport cu așteptările și convingerile personale. E important cum alegi să trăiești : alegi să faci o „diferență” sau poți trăi în indiferență față de misiunea ta, ca om. După cum spunea și Henry Ford „Dacă crezi că poți sau crezi că nu poti, ai dreptate în ambele cazuri.”
5. Care au fost cele mai dificile momente pentru tine și cum ai făcut față cu ele?
Imi plac provocările, am o putere de decizie, dar o fac mereu cumpătat și în urma unor „despicări a firului în patru”. Dificultatea cea mai mare am întâmpint-o la alegerea unui angajat care să împărtășească același entuziasm și să-și asume responsabilitate de a lucra implicat cu elevii din centru. Însă răbdarea și perseverența în a-mi menține standardul a venit în cele din urmă și cu răsplata.
6. Care sunt următoarele obiective?
Momentan, în centrul nostru se desfășoară cursuri de aritmetică mentală, însă recent am achiziționat de la francizor încă două cursuri: Citire Rapidă și Educație Financiară pe care dorim să le implementăm pentru perioada de vacanță și să le menținem ulterior. Desigur, planul cel mare este de a extinde centrul și în alte zone ale orașului. Funcționăm cu un centru, de la deschiderea din 15 septembrie 2020 care în curând va deveni neîncăpător pentru numărul de cursanți pe care îl estimăm pentru perioada următoare.
7. Care este sfatul tău pentru oricine ezită să-și înceapă propria afacere în situația actuală?
Știu din propria-mi experiență că nu există un moment potrivit, ci mai degrabă îți alegi un moment și îl faci potrivit pentru ce năzuiești. Dacă poți să te detașezi de „eu nu sunt toți”, iar „restul nu sunt eu”, ai șansa de a nu-ți altera viziunea asupra reușitei. Organizarea, planificarea, gestionarea timpului și a bugetului sunt acțiuni extrem de importante pentru ca direcția să se mențină la idea inițială. Uneori este nevoie să accepți o ieșire dintr-un „fals confort”, l-aș numi eu, să-ți zdruncini programul, să te reconsideri, să fii prezent la fiecare amănunt, însă dacă motivația este intrinsecă, orice vine din exterior, ca factor perturbator, nu te poate întoarce din drum. E foarte important cum te-ai construit, ca om.
Într-o perioadă în care totul se năruia în jurul nostru, eu, mamă singură, am reușit.
Dacă doriți să aflați mai multe despre programul nostru de francizare SmartyKids, lăsați o cerere aici:
FRANCIZA SMARTYKIDS
Echipa noastră vă va contacta cât mai curând posibil!
V-a plăcut acest articol?
Consultați secțiunea de BLOG SMARTYKIDS aici: https://www.smarty-kids.md/noutati/
Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/smartykidsromania
și pe Instagram: https://www.instagram.com/smartykidsromania/
Leave A Comment