Rubrica noastră „Super Mamă antreprenor” continuă!
În acest articol, vă facem cunoștință cu Alina Oprițoiu, mama unei fetițe de 4 ani și jumătate – Sofia și manager a două centre pentru copii SmartyKids.

1. Povestește-ne puțin despre tine. În ce etapă din viața ta ai fost când ai decis să îți începi propria afacere?

Sunt Alina, am 30 de ani, am născut-o pe Sofia acum 4 ani și jumătate. Mi-am îmbrățișat statutul de mamă cu liniște și seninătate, știind că totul va fi cum trebuie. Nu cred că maternitatea a modificat prea mult piramida propriilor valori, mi-am dorit în continuare să mă dezvolt ca om, să ascult și să înțeleg mai bine, să pot acționa pentru binele meu și al celor din jur.

Maternitatea a produs însă o schimbare la nivelul motivației, Sofia este generatorul acum. Mă simt foarte responsabilă pentru ce îi transmit și pentru cum va fi ea, peste ani, așadar încerc să fac cât mai bine cel mai greu lucru, să cresc un om.

De profesie sunt psiholog, iar in acest moment dețin două centre SmartyKids în județul Timiș. Pot spune că nu am început acest business gândindu-mă prea mult la un plan de afaceri, ci a inceput totul din pasiune și din dorința de a schimba ceva în viitorul copilului meu. Iar când această dorință a devenit egală cu perseverența în plan profesional, m-am simtit pregatită să încep această etapă a vieții de mamă antreprenor. Iata-mă aici, la un an de la semnarea colaborării cu SmartyKids, am libertate financiară și libertate să trăiesc lifestyle-ul dorit: să lucrez când, cum, cât aleg. Nu a fost așa dintotdeauna. Mi-am luat câteva luni să intru în mindset-ul de antreprenor.

Clienții mei spun despre mine că sunt energică, creativă și profesionistă. Eu cred despre mine că sunt empatică, fac ceea ce fac dintr-un nucleu de iubire din interior. Iar asta ajunge la cei cu care lucrez ca energie bună.

2. De la cine ai primit cel mai mare sprijin în luarea deciziei de a fi mamă-antreprenor? Care a fost cea mai puternică motivație?

Motivația a fost dată de fiecare copil pe care l-am intâlnit ca psiholog, hrănindu-mi dorința de aduce o schimbare în viitorul lui. Copiii din generația de astăzi au un talent înnăscut minunat, dar dacă nu se antrenează pot rămâne pe „bancă”, alții au un potențial latent ascuns care trebuie trezit și motivația, iar asta a fost cea mai puternică motivație a mea, stiind ca pot face mai mult pentru copiii de astazi. Sunt femeie, mamă, soție, fiică, soră, prietenă! Și sprijinul vine constant din încrederea și optimismul acestor roluri. Sunt norocoasă! Am fost mereu înconjurată de profesioniști din diverse domenii, care au fost alături de mine cu sfaturi utile și încurajari, încă dinainte de a lua decizia de a merge pe drumul antreprenoriatului.

3. Cât timp (de la semnarea contractului) a durat până când afacerea a început să funcționeze și să genereze venituri?

Contractul l-am semnat cu 7 zile înainte de începerea pandemiei de Covid19, a durat un timp până am înțeles ce se intamplă și cum mă pot adapta acestor vremuri tulburi. Am fost înconjurată de profesioniști (reprezentanții francizei), care stiu să asculte, astfel încât împreună să implementăm noi soluții, adaptându-ne la societatea actuală.

4. Care credeți că este succesul unei mame – antreprenor?

Succesul, pentru mine ca mamă atreprenor, este exemplul de altruism, perseverență, și adaptare pe care i-l ofer zi de zi fiicei mele prin prisma business-ului pe care îl conduc.

După ce am devenit mamă, am descoperit că pot să spun NU și că ăsta nu e deloc un lucru rău. Am învățat că pot să obțin maximum de rezultate cu minimum de resurse de orice fel. Și, cel mai important, am învățat să fiu cu adevărat responsabilă, pentru că o altă viață depinde de mine și e misiunea mea să-mi ajut copilul să-și construiască un caracter puternic. Lecția asta este, de fapt, și principiul după care funcționez azi, ca antreprenor – mă simt responsabilă pentru felul în care ajung să-i influențez pe ceilalți prin ceea ce fac.

5. Care au fost cele mai dificile momente pentru tine și cum ai făcut față cu ele?

Am avut numeroase provocări în decursul acestui an, dar am învățat să nu intru în panică. În situații de criză îți dai seama că poți să gestionezi orice blocaj și să găsești soluții optime, iar rolul de mamă a venit la pachet cu această percepție despre „dificil” și „diferit”. Cea mai mare provocare, dar și cea mai frumoasă este relaționarea cu oamenii. Trebuie să ai diplomație, să reușești să te adaptezi la fiecare persoană cu care interacționezi, astfel încât să reușești o colaborare fructuoasă.

6. Care sunt următoarele obiective?

Obiectivul principal este să conving cât mai mulți părinți să conștientizeze nevoia generației actuale de copii. Prin aritmetică mentală, programul nostru de stimulare și dezvoltare cognitivă care antrenează în mod cuprinzător ambele emisfere ale creierului, pentru o învățare eficientă, un instrument cheie pentru viitorul personal și profesional al copiilor.

7. Care este sfatul tău pentru oricine ezită să-și înceapă propria afacere în situația actuală?

Când pasiunea se îmbină cu business-ul ies proiecte de suflet care aduc bucurii, nu doar celor care le inițiază, ci mai ales celor cărora le sunt dedicate!
Ai curaj, incredere in sine și fă acest pas cu pasiune!

Dacă doriți să aflați mai multe despre programul nostru de francizare SmartyKids, lăsați o cerere aici:

FRANCIZA SMARTYKIDS

Echipa noastră vă va contacta cât mai curând posibil!
V-a plăcut acest articol?

Consultați secțiunea de BLOG SMARTYKIDS aici: https://www.smarty-kids.md/noutati/

Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/smartykidsromania

și pe Instagram: https://www.instagram.com/smartykidsromania/