Ah, pregătirile pentru școală … Ai echipat biroul? Ai cumpărat caiete? Ai uitat de cutiuța pentru prânz? Atunci este timpul să vă amintiți că trebuie să vă pregătiți pentru școală, nu numai financiar, ci și psihologic. Și acest lucru se aplică nu numai copiilor, ci și părinților. Iată câteva sfaturi despre cum să petreci ultimele săptămâni înainte de începerea anului școlar, astfel încât să nu vrei să mergi în vacanță după o săptămână.

Ce trebuie să facă părinții înainte de prima zi de școală:

Pentru început, definiți politica a familiei în ceea ce privește asistența pentru școlarizare și temele. Vorbiți înainte și setați rutina zilnică a copilului și a voastră. Trebuie să se potrivească.

  • Citiți sau ascultați prelegeri despre probleme la școală, astfel încât să puteți rezolva rapid cazurile emergente; Vorbește și discută tot ceea ce aștepți de la copil și educația lui în acest an.
  • Ce obiective și-a stabilit copilul noul an școlar? Ce regim de pregătire abordează? Cât de importante sunt notele pentru tine? Sau cunoașterea în sine este mai importantă?
  • Este important ca ambii părinți să respecte direcția aleasă, astfel încât copilul să nu aibă disonanțe cognitive atunci când un părinte îl ceartă pentru notele de patru, iar celălalt susține studierea extrem de bine;
  • Întâlnește-te, dacă nu ai făcut-o deja cu profesorul clasei și informează-l despre toate caracteristicile specifice ale copilului.

Ce să faci pentru copil?

  • Ajută-l să-și construiască viața de zi cu zi;
  • Începe să înveți elementele de bază ale planificării și gestionării timpului în pregătirea școlii;
  • Creează un program vizual pentru fiecare zi împreună;
  • Acordă atenție stării de spirit a copilului;
  • Vorbeste cu copilul despre orice situatii incomode care pot aparea la scoala si discuta rezultatele;
  • Cumpără un ceas inteligent sau un telefon obișnuit pentru copilul tău, astfel încât să te poată contacta în orice moment;
  • Mergi cu copilul la o librărie și lasă-l să cumpere tot ce dorește (discutați suma în avans).

Metodologii SmartyKids sfătuiesc:

„Pe baza propriei experiențe, a experienței de a lucra cu copiii, am ajuns la concluzia că nu poate exista un model de comportament neechivoc în ajunul anului școlar. Există însă puncte de plecare. Desigur, regimul este necesar, deoarece copilul are nevoie fiziologic de el – trebuie să înțeleagă clar cât timp are pentru joc, somn, școală etc.”

Cea mai mare greșeală pe care o pot face părinții este să înceapă construirea unui regim sub pretextul școlii.

Să presupunem că nu există un regim în familie, totul pare să fie bine. Părinții realizează atunci că, ora de culcare este prea târzie în condițiile în care copilul se va trezi la ora 7. Părinții realizează atunci că, ora de culcare este prea târzie în condițiile în care copilul se va trezi la ora 7. Sub pretextul școlii, aceștia încep să creeze un nou regim fără ca ei înșiși să schimbe ceva în obiceiurile proprii.

Copilul vede că este separat de familia sa. Școala a furat din timpul pentru jocuri, a furat timp liber pentru orice. Această situație este extrem de dificilă pentru copii. Și atunci școala este percepută ca fiind rea. Sfătuim fiecare părinte să-și abordeze copilul în mod intuitiv, dar conștient în toate problemele. Și atunci va fi o pregătire bună pentru orice schimbare în general. În pregătirea școlii, pe lângă cele obligatorii, există multe materiale amuzante și interesante suplimentare. Dar acest lucru este foarte important, a merge la școală este un eveniment uimitor în viața unui copil. Așadar, nu uitați să-i oferiți o ocazie pentru o vacanță. Dacă copilul dorește un caiet cu un personaj amuzant, cumpără-i unul. Școala nu este un motiv pentru a numi un copil „mare”, ci trebuie să fie o tranziție lină. Trebuie să alocați o sumă și să cumpărați pixuri, caiete, ceea ce îi place, nu atât ce ar trebui să fie (atât timp cât își îndeplinesc scopul). Nu este necesar să transformăm școala într-o „cameră de tortură” în care copilul nu poate merge cu obiectele care îi plac.

Școala este o lume nouă, frumoasă, uneori oarecum aspră pentru un copil. Și sarcina principală a părinților este să fie aproape, să-l sprijine, să-l ajute și să fie mereu de partea lui.

Urmareste-ne pe:
Facebook: https://www.facebook.com/smartykidsromania/
Instagram: https://www.instagram.com/smartykidsbulgaria/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC9V0DxxYu0e-tefUa-Dc0EQ