Astăzi vom oferi câteva idei, care îl vor provoca pe copil să se gândească la idealurile lui și la sine pe termen lung.

1. Oferă un subiect pentru o lucrare.

Dăruiește copilului un caiet de schițe, creioane / creioane și roagă-l pe copil să deseneze o imagine pe tema „ Ce visezi să devii când vei fi mare?” Lasă-l pe micul artist să creeze o imagine vizuală a visului său. Nu puneți limite imaginației copilului! Nu cronometrați timpul în care copilul desenează. Să presupunem că un copil desenează „Un veterinar în biroul său”.

2. Înțelegeți desenul, arătați atenție la detalii.

Rugați copilul să descrie în detaliu ce se întâmplă în imagine. Puneți întrebări chiar și despre cele mai mici detalii ale desenului. Acest lucru îl va motiva să privească în detaliu situația. Întrebați: „Unde este biroul tău?”, „Ce rasă este pacientul tău în imagine?”, Sau „Ce-i cu el?”, „E speriat?”, „Cum îl vei liniști?” Combinați cu întrebări care dezvoltă inteligența emoțională.

3. Teatrul de vis.

Joacă roluri diferite. Folosind exemplul nostru, puteți fi vizitator și copilul medic veterinar. Aranjați camera de zi să arate ca un cabinet. Coridorul poate fi sala de recepție. „Luați” câinele de pluș pentru examinare. Puteți schimba rolurile după această scenă.

4. Copiii își schimbă adesea visele.

„Nu mai vreau să fiu veterinar!” Acesta este un semnal că copilul studiază diferitele alegeri și caută ceea ce se potrivește cel mai bine intereselor sale. Chiar și în decurs de o zi, un copil își poate schimba punctul de vedere cu privire la ceea ce vrea să facă când va crește. Acest lucru nu ar trebui să te deranjeze. Chiar și adulții își schimbă obiectivele!

Odată cu dezvoltarea constantă a științei și tehnologiei, oportunitățile de realizare devin din ce în ce mai multe. În zilele noastre, nu trebuie să te concentrezi pe o profesie toată viața. Adaptabilitatea și flexibilitatea sunt calități la fel de importante ca perseverența. Este important să-l ajuți pe copil să-și dezvolte propriile calități, să creadă în visele sale și să știe că depinde de el să le realizeze. Și trebuie să lucreze pentru asta.

Gândirea critică și logică, analiza, credința în propriile forțe, abilitățile de planificare și munca în echipă – aceasta este o bază excelentă pentru succes, indiferent de domeniu.

Pentru a fi la curent cu noutățile, urmăriți SmartyKids pe paginile noastre:

Facebook: https://www.facebook.com/smartykidsromania

Instagram: https:/https://www.instagram.com/smartykidsromania/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC9V0DxxYu0e-tefUa-Dc0EQ