Uneori, să mergi la librărie este un adevărat coșmar. Ei bine, gândește-te: se cheltuiesc bani, cărțile adună praf pe raft, copilul nu le citește și ești adesea dezamăgit de literatura modernă pentru copii. Deci, ce poți face?
Iată câteva sugestii de la SmartyKids.

PASUL 1. MERGEȚI LA BIBLIOTECĂ.

Cărțile noi care încă miros a cerneală sunt câștiguri uimitoare pentru copii. Dar există ceva special și atrăgător în mirosul cărților din bibliotecă. Și cu cât cartea este mai uzată, cu cât este citită de mai multe ori, cu atât sunt mai mari șansele ca cel mic să vrea să o deschidă.
Biblioteca vă permite să economisiți o parte din bugetul familiei, care este cheltuit în mod regulat pentru cumpărarea noilor materiale de lectură pentru copii.

În plus, bibliotecarul îți va împărtăși întotdeauna ceea ce este cel mai popular pentru vârsta tânărului tău cititor. Experiment! Principalul lucru este să introduci copilul în lectură, apoi o poți diversifica.

PASUL 2: ABONAȚI-VĂ LA EDITURILE PENTRU COPII

Poveștile clasice sunt grozave! Știm cu toții asta. Este timpul să îți extinzi orizonturile și să adaugi numele scriitorilor contemporani în caseta ta de cunoștințe. Multe librării online oferă un buletin informativ prin e-mail în care prezintă noile cărți abonaților lor. Subiecte similare sunt, de asemenea, discutate în diferite forumuri. Dacă soliciți o opinie, cu siguranță vei primi o mulțime de recomandări de la părinți pe internet.
Și ca bonus: Cumpărarea cărților direct de la editor este adesea mai ieftină.

PASUL 3: CUNOAȘTEȚI SCRITORII

Acum te poți împrieteni cu oricine. Abonează-te la paginile unor scriitori contemporani celebri de pe rețele sociale ale și vei fi la curent cu noutățile, dar vei afla și multe lucruri noi despre literatura pentru copii și literatura în general.

Iată câteva idei pentru scriitorii contemporani pentru copii: CIPRIAN MĂCEŞARU, CARMEN TIDERLE, ANDRA ROTARU, MIHAELA COSESCU, DAN MIRCEA CIPARIU, IOANA NICOLAE, ADELA CHIRICĂ, ANDREI CRĂCIUN, LAVINIA BRANIŞTE și alții.

Pasul 4: BLOGURI DE CĂRȚI – PAGINI WEB, FACEBOOK, PROFILURI INSTAGRAM

Acum poți găsi site-uri, pagini de Facebook, profiluri Instagram care recomandă literatura pentru copii, unde sunt și recenzii trecute pentru a-ți crea o imagine despre următoarea lectură pentru copilul tău.
@CartiPersonalizatePentruCopiiSiParinti/
@alina.damian.9026
@Editura.Cartea.Copiilor
@editura.arthur

PASUL 5: SCHIMB DE IDEI CU ALȚI PĂRINȚII

Organizați un curs, la o cafea sau un ceai, împreună cu alte mame de la școală sau grădiniță. Poate fi și o întâlnire online. Desigur, vorbește despre jocuri de societate, metode de predare și cărți pentru copii.

Transmite-ne informații despre cele mai recente informații din lumea lecturii pentru copii. Și, desigur, puteți face un schimb de cărți împreună. Sugerați să puneți un raft de cărți în clasă – fiecare profesor de limba și literatura română va fi bucuros să sprijine o astfel de inițiativă.

La urma urmei, copiilor le va plăcea să citească ceea ce a citit prietenul lor.

5 REGULI PENTRU ALEGEREA UNEI CARȚI PENTRU COPII:

FONT: Cu cât copilul este mai mic, cu atât este mai mare fontul. Și dacă alegi o carte cu funcție de auto-citit, aceasta trebuie să respecte standardele de vârstă pentru dimensiunea fontului.

ILUSTRATII: Fă-ți timp pentru a examina cartea înainte de a o cumpăra. Multe site-uri de publicare îți permite să faci acest lucru. Cu cât copilul este mai mic, cu atât ar trebui să existe mai multe ilustrații.

GEN: Alege ceea ce este aproape de copilul tău, nu de tine. Sunt dinozaurii relevanți? Excelent! Ficțiune? Există acum mulți autori de acest gen. Romane de aventuri? Da, copilul tău va fi cu siguranță fericit.
VOLUM: Copiii se tem de cărțile groase. Asta este normal. Când alegi între achiziționarea unei colecții de lucrări colectate într-o carte groasă sau cinci povestiri în cărți separate, alegeți a doua opțiune.

FORMAT:  Multe cărți conțin diverse ferestre și elemente 3D pentru a completa experiența. Aceasta este o lume cu conținut vizual care este mai ușor de înțeles de copiii de astăzi. Profită de acest lucru! Cartea este un mod de a cunoaște oameni, culturi, vremuri.

Fiecare carte este o piesă a puzzle-ului vieții și poartă propriile sale mesaje. De aceea, selecția cărților este extrem de importantă – aceasta este busola care va ajuta copilul să-și contruiască viziunea despre lume.
Să fim responsabili și informați în alegerea cărților!

 

Ți-a plăcut articolul?
Urmăriți SmartyKids pe:
Facebook: https://www.facebook.com/smartykidsromania
Instagram: https://www.instagram.com/smartykidsromania/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCRmfzZ4a1T4u3M1mX3S6Sgg